Van Pelt Gas
wordt TurnTech

Jouw partner voor industriële gassen

F.J. Van Pelt Nijmegen, opgericht in 1785, begon als apotheek. In die tijd verkocht Van Pelt ook al oliën en vetten, drijfriemen, appendages, carbid, teerproducten, pakkingen en rubber.

Bijna 250 jaar
ervaring in lastechniek en industrie gassen

Gevestigd aan de Lage Markt 47 in Nijmegen werden rond 1930 de eerste gasflessen verkocht met o.a. zuurstof van Hoek’s Oxigenium en Shell Propaan gasflessen. Later kwamen daar andere technische en medische gassen bij. Van Pelt verhuisde in 1974 naar de Hogelandseweg 3 te Nijmegen waar het gassenassortiment fors uitgebreid kon worden. Van Pelt was in de jaren erna Hoekloos gasdealer. Hoekloos werd overgenomen door Linde Gas en vanaf dat moment was Van Pelt Gas verkooppunt van Linde Gas.

In 2010 werd de firma overgenomen door H. Post Nijmegen en verhuisde naar de Hogelandseweg 25 in Nijmegen. Op de Hogelandsweg 25 heeft van Pelt in 2011 een nieuw gasdepot geopend met meer ruimte voor de technische gassen. Daarnaast kreeg het een eigen propaan gasvulstation zodat eigen gasflessen ge- en hervuld konden worden.

Blijvend vertrouwd, dezelfde service als altijd!

Nu, meer dan 239 jaar later is Van Pelt Gas per 1 januari 2024 overgenomen door TurnTech BV.

TurnTech zet de rijke historie van Van Pelt Nijmegen voort en richt zich op technische gassen en lasbenodigdheden. Daarnaast kunt u ook uw gasfles bij laten vullen op ons eigen gasfles-vulstation.  TurnTech levert alle Linde technische gassen en kan u ook voorzien van een eigen gasflessysteem. We vullen uw eigen gasfles bij voor uw heftruck, barbecue of camper.

Daarnaast leveren we al uw lasbenodigdheden en kunnen we uw lasapparatuur repareren en onderhouden. U bent van harte welkom op ons gasfles-vulstation op de Hogelandseweg 25 in Nijmegen. Ons ervaren team staat voor u klaar.

We helpen je graag

Vul het formulier in of je kunt natuurlijk ook even bellen.

Leer meer over TurnTech

Veelgestelde vragen

Ja, als particulier kun je bij ons terecht. We zijn elke werkdag van 08.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Ja, met onze eigen elektrische bus kunnen we je zakelijke bestelling geheel CO2 neutraal en zonder emissies bezorgen. Daarbij nemen we lege flessen direct retour.

Je kunt bij ons elke werkdag van 08.00 uur tot 17.00 uur terecht om flessen op te halen of te laten vullen.

Ja, je propaanfles wordt direct door ons gevuld. Je hebt binnen een aantal minuten weer een volle fles. Industriegassen worden niet gevuld, maar omgewisseld.